Tovább a tartalomhoz

A TANULÁS MÓDJA

 1. Egyéni tanulmányozás. Minden résztvevőnek el kell olvasnia a kijelölt anyagokat és el kell végeznie a kapcsolódó feladatokat. Ez általában heti 2-3 óra elfoglaltságot jelent.
 2. „TANÚIM LESZTEK” kiscsoportok. Ez az elsődleges tanulási forma. A résztvevők hetente egyszer találkoznak, amikor megbeszélik, hogy hogyan tudják az olvasottakat életükben és hivatásukban. A kiscsoportok vezetője és a többiek is az evangélium megélésére hívják a résztvevőket.
 3. Nagy találkozók. Az év során a képzés kezdetén, valamint a negyedek közötti átmenet idején egy (vasárnap) estét töltünk együtt az összes gyülekezet összes résztvevőjével. Ezen túl a második negyed egy közös hétvégét is magában foglal, amely lehetőséget ad az Istennel és egymással való közösségben elmélyülni.

LEGFŐBB JELLEMZŐK

 1. Teológiai látás. A „TANÚIM LESZTEK” által képviselt teológiai irányvonal Mike Goheen, Chris Wright és Tim Keller együttes munkásságán alapszik. Bár a „TANÚIM LESZTEK” képzés nem kapcsolódik kizárólagosan egy felekezethez, vagy teológiai irányzathoz, ugyanakkor irányelveink szilárd református teológiai alapon nyugszanak.
 2. A helyi gyülekezetekre alapoz. A „TANÚIM LESZTEK” szolgálata nem a gyülekezeteken kívül történik. Mi nem gyülekezetvezetőket képzünk. A kurzus sokkal inkább a helyi gyülekezetek lelkipásztorai és vezetői számára kifejlesztett eszköz, melynek segítségével ők maguk képezhetnek ki vezetőket saját gyülekezetükön belül. Ahhoz, hogy egy gyülekezetben elindulhasson a „TANÚIM LESZTEK” programja, egy lelkipásztornak részt kell vennie
 3. Holisztikus tanulás. A „TANÚIM LESZTEK” nem csak információszerzésről szól, sokkal több annál. Több különböző tanulási módszert alkalmaz, melyben mindenkinek részt kell vennie. Ezek célja, hogy az egész életünket formáló tanítványság útjára segítsen.
 4. A tananyag felépítése. A „TANÚIM LESZTEK” tananyaga négy részből áll, melyek mindegyike szervesen az előzőre épül, amelyben egyaránt fontos az egyetemes és a személyes irányultság. A Biblia nagy történetének alapjára építve (1) az evangélium üzenetét a saját szívünkre alkalmazzuk

(2). Majd megvizsgáljuk, miben áll Isten népének missziója (3), s végül számba vesszük, mit jelent hivatásunkat megélni Isten Országának fényében (4).

 1. rész: Az evangélium története – Mike Goheen: „A nagy történet" (Hogyan találjuk meg a küldetésünket a Biblia elbeszélésében?) c. könyve alapján
 2. rész: Az evangélium és a szív – Tim Chester: „You Can Change" (Megváltozhatsz) c. könyve alapján
 3. rész: Az evangélium és a misszió – Chris Wright: „Mission of God’s People" (Isten népének missziója) c. könyve alapján
 4. rész: Az evangélium és a hivatás - Harmathy András tanulmánya alapján

„TANÚIM LESZTEK” KISCSOPORTOK

A beszélgetés moderálásáért a kiscsoport vezetője a felelős. Fontos, hogy minden résztvevő előre átgondolja, hogyan szeretne majd hozzászólni a témákhoz. A kiscsoport során a csoport tagjai végigveszik az adott hétre előírt olvasnivalók tartalmát. Ehhez hasznos segédeszközül szolgál a heti útmutató.